Akademija upravljanja s človeškimi viri
 

Vizija podjetja Amitas

 

 

Izziv

Postati Microsoft v svetovalnem poslu.

Opis prihodnosti

Leta 1975, ko je povprečni računalnik tehtal nekaj ton in stal na stotine tisoč evrov, so dostop do kakovostnih računalniških storitev imela samo največja podjetja. Majhni si niso mogli privoščiti računalniške podpore poslovanja niti v najbolj norih sanjah. Takrat sta ustanovitelja Microsofta imela vizijo, da bo v prihodnosti računalnik v vsaki hiši in na vsakem delovnem mestu. 25 let kasneje se je ta vizija uresničila.

Če danes analiziramo svetovalno panogo, je situacija zelo podobna tisti izpred 25 let v računalništvu. Do dobrih svetovalnih storitev, ki so tudi ustrezno drage, imajo dostop samo največja podjetja. Majhna podjetja se morajo zadovoljiti z javnimi izobraževanji, ki so praviloma teoretična in jih je zelo težko vpeljati v prakso. Izkušenih svetovalcev, ki bi jim lahko pomagali, si preprosto ne morejo privoščiti, ker so predragi.

V družbi Amitas verjamemo, da se bo zgodovina ponovila. Tisi, ki bo odkril čarobno formulo, kako omogočiti majhnim podjetjem, da pridejo do kakovostnih svetovalnih rešitev na ustrezen način in za sprejemljivo ceno, bo dominiral svetovnim svetovalnim trgom. Amitas želi biti »tisti«. Čarobna formula je ravno v povezavi računalniškega sveta in sveta svetovalnega posla. Tehnologija na eni strani in modrost na drugi bo zmagovalna kombinacija, ki bo zadovoljila potrebe milijonov majhnih podjetij na globalnem trgu.