Akademija upravljanja s človeškimi viri
 

Prva Amitasova poslovna zajtrka na temo upravljanja z zaposlenimi

 

 

Poslovna zajtrka sta potekala 15. in 16. maja v prečudoviti okolici Dvora Jezeršek. Zanimiva tema je privabila mnoge, saj se vas je prvega in drugega poslovnega zajtrka skupaj udeležilo kar 40!

Okoli devete ure zjutraj smo bili že vsi zbrani pred 240 let staro domačijo. Nekateri med nami smo se že poznali, z nekaterimi smo si prvič segli v roke. Začetna zadržanost je ob lepem vremenu kmalu izginila, zato so pogovori kaj hitro stekli. Po zajtrku z rogljički in kavo je prišel
čas še za resno delo.

Skupaj smo ugotovili, da iz marketinške dobe prihajamo v informacijsko dobo, kjer nista pomembna le standardni izdelek ali storitev, ki ju podjetje nudi na trgu. Kupcu je potrebno nuditi rešitev, ki mu je pisana na kožo in to v času, ko jo potrebuje. Le tako bomo lahko v bodoče dosegali poslovne cilje na poti k uresničitvi vizije. Da lahko kupcu nudimo ravno tisto, kar dejansko potrebuje ter, da lahko podjetje uresničuje svoje cilje, potrebujemo kompetentne, motivirane in lojalne zaposlene. Prav tu je pomembna nova vloga kadrovske funkcije. Le-ta mora biti sposobna odkrivati talente, potenciale in kompetence zaposlenih, razvijati njihov osebni in karierni razvoj ter jih ustrezno motivirati glede na uspešnost izvedbe dela.

Največ izzivov ste videli predvsem v tem, kako vsa potrebna znanja in metode prenesti v prakso, saj večina pridobljenega znanja največkrat ostane le v teoriji. Velik izziv vam predstavlja tudi vpeljevanje strateške vloge kadrovske funkcije, ki bi morala služiti uresničevanju vizije in ciljev podjetja, a večinoma še vedno opravlja le administrativno delo.
Poslovna zajtrka smo uspešno zaključili z razpravo, ki se je z nekaterimi od vas nadaljevala 
še po končanem dogodku. Vsi smo se naučili in izvedeli marsikaj in to je bil tudi naš namen!

Na koncu še zahvala vsem udeležencem, ki ste obogatili dogodka s svojimi izkušnjami, mnenji in idejami.

Upamo, da se bomo v čim večjem številu zopet srečali na naslednjem dogodku!

Spodaj si lahko ogledate še nekaj fotoutrinkov iz dogodka. Kmalu sledijo še vsebinske video predstavitve, ki si jih boste lahko ogledali na naših spletnih straneh.

 


Pogovor se je razvil že takoj ob prihodu udeležencev, saj ste se mnogi med vami že poznali.

 

Zajtrk, kot se spodobi: francoski rogljički, sveža sadna nabodala ter dišeča kavica!

 

Pogled na domačijo, zgrajeno leta 1768.